Последни новини

МИКРОКРЕДИТИ ОТ ЕС

April 9, 2015

Въпрос с искане за писмен отговор от Филиз Хюсменова, относно: Отпускане на финансови средства в рамките на фонд „Убежище, миграция иинтеграция“

На 25 март 2015 г. Комисията одобри 22 нови многогодишни национални програми в рамките на фонд „Убежище, миграция и интеграция“ (УМИ) и фонд „Вътрешна сигурност“ (ВС) за периода 2014 г. — 2020 г., с приблизителна обща стойност 1,8 милиарда евро, в подкрепа на усилията на държавите членки в областта на убежището, миграцията, интеграцията и вътрешната сигурност.

прочети повече.. »

March 21, 2012

Интервю на Филиз Хюсменова за радио Благоевград

December 5, 2011

Хюсменова обезпокоена от недостатъчната ефективност на микрокредитите в Европейския съюз

Според Европейската комисия финансовите посредници спъват механизма „Прогрес”

 

Филиз Хюсменова е обезпокоена за действието и за ефектите от прилагането на механизма за микрофинансиране „Прогрес”. Това изрази евродепутатът и заместник-председател на ДПС в писмо до Европейската комисия. Според нея, инструментът, чиято основна цел е да подпомогне преодоляването на последиците от световната икономическа и финансова криза, все още не успява да достигне до достатъчно голям брой потребители в ЕС. прочети повече.. »

October 5, 2011

Нови 6 млн. евро тръгват от ЕС към България за микрокредити

Европейският инвестиционен фонд подписа второ за страната ни споразумение по механизма за микрофинансиране „Прогрес” с МФИ ДЖОБС ЕАД

 

Европейският инвестиционен фонд, който управлява механизма за микрофинансиране „Прогрес”, е подписал споразумение за заем в размер на 6 млн. евро с Микрофинансиращата институция ДЖОБС ЕАД – дъщерно дружество на Българската банка за развитие (ББР). Евродепутат Филиз Хюсменова, която популяризира у нас европейския механизъм за микрофинансиране „Прогрес”, посочи, че това е второто споразумение с българска небанкова финансова институция, след като през февруари тази година беше сключен договор с Микрофонд АД за 3 млн. евро. прочети повече.. »

March 24, 2011

Микрокредитите по европейския механизъм „Прогрес” в България – къде, колко, как?

На 18 февруари 2011 г. Европейският инвестиционен фонд подписа споразумение с българската финансова небанкова институция „Микрофонд” АД. Така беше даден стартът на микрокредитирането от Европейския съюз за България. То е насочено към създаването на собствен бизнес и на микропредприятия от хора, останали без работа, които трудно могат да получат банкови заеми. прочети повече.. »

Страница 1 от 3123