Последни новини

В Медиите

September 15, 2017

Български евродепутати настояват за отмяна на закона за образованието в Украйна

Български евродепутати подкрепиха отворено писмо до президента на Украйна Петро Порошенко, което призовава за налагане на вето върху новоприетия закон за образованието, съобщи ПЕС. Позицията, подкрепена от 38 евродепутати от 6 държави, бе изготвена в отговор на одобрените от Верховната рада спорни текстове, налагащи ограничения върху достъпа на малцинствата в страната, в това число българското, до обучение на майчин език. Темата беше разисквана на редовната среща на българските евродепутати в Страсбург по инициатива на евродепутата и лидер на ПЕС Сергей Станишев.

прочети повече.. »

July 5, 2017

Български евродепутати поздравяват Мария Габриел

Български евродепутати поздравиха утвърждаването на Мария Габриел за нов български евродепутат.

прочети повече.. »

May 17, 2017

Мария Габриел получи подкрепата на Жан-Клод Юнкер

Българската номинация за еврокомисар Мария Гариел получи подкрепата на председателя на Европейката комисия Жан-Клод Юнкер. Той потвърди и ресора, който смята да й възложи – цифрова икономика и общество. Новината дойде след днешната среща на Габриел с Юнкер в европарламента в Страсбург.

прочети повече.. »

May 15, 2017

Ще има ли промяна в българската миграционна политика?

Анализ на „Стратфор“ предупреждава за опасността Западните Балкани да станат „тясното гърло на бутилката“ за преселниците прочети повече.. »

May 13, 2017

Филиз Хюсменова: Мария Габриел впечатлява с работоспособност и последователност

Не съм съгласна, че беше добре за България повече от 6 месеца да нямаме еврокомисар. Създадохме прецедент в европейската политика и поддръжниците на идеята за намаляване броя на еврокомисарите ще намерят аргументи в нашето поведение. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ българският евродепутат от АЛДЕ Филиз Хюсменова, според която Мария Габриел има нужните качества, за да стане еврокомисар. прочети повече.. »

Страница 1 от 26123451020...Последна »