Последни новини
September 28, 2016

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР НА ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА В ДУЛОВО ДАРИ КНИГИ НА БИБЛИОТЕКА

Информационният център на евродепутат Филиз Хюсменова в Дулово предостави книги на библиотеката към Народно читалище „Никола Вапцаров” в града. Нигяр Музаферова, координатор на европейския център, подбра книги с информация за Европейския съюз и ги дари на главния библиотекар Нели Добрева. Повод за дарението е проектът „Пътят към библиотеката”, който дуловската библиотека реализира към фондация „Глобални библиотеки”. Сред заглавията на книгите са: „Да опознаем Европа”, „Европа в 12 урока”, „Как работи ЕС”, „Познавате ли природата на Европейския съюз”, „Пътуване в Европа”. От тях младите читатели могат да получат в достъпен за тях формат, информация за дейността на Европейския съюз, за страните членки на Еврозоната, за правата и задълженията на европейските граждани.

September 28, 2016

ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ПОСРЕЩА В БРЮКСЕЛ КМЕТА НА ОБЩИНА СЪРНИЦА, ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И ВОКАЛНА ГРУПА ОТ С. ПРАВДА

Евродепутатът Филиз Хюсменова посреща в Европейския парламент кмета на  община Сърница Неби Бозов, общински съветници и общински служители. На посещение в най-голямата институция на Европейския съюз в Брюксел са и представители на  женската вокална група за турски фолклор при Народно читалище “Светлина – 1949″, с. Правда, област Силистра. прочети повече.. »

September 26, 2016

Днес отбелязваме Европейския ден на езиците

По инициатива на Съвета на Европа, който представлява 800 млн. европейци от 47 държави, от 2001 г. Европейският ден на езиците се отбелязва всяка година на 26 септември.

На този ден се чества езиковото многообразие на континента с над 200 европейски езика и около 60 регионални, малцинствени езика.

26 септември е провъзгласен за Европейски ден на езиците от Съвета на Европа с подкрепата на Европейския съюз на 6 декември 2001 година, която бе обявена за Европейска година на езиците. Целта на празника е да насърчи изучаването на чужди езици в Европа.

September 23, 2016

ЗАМ. –ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА: ДА СЕ ОБЪРНЕМ КЪМ МЛАДИТЕ И С ТЯХ ДА ПРОМЕНЯМЕ СВЕТА

Нашите съюзници в изграждането на бъдещето са младите, трябва да се обърнем към тях и с тях да променяме света – заяви зам.–председателят на ДПС Филиз Хюсменова в лекция пред участниците в „Есенна академия за либерални политики 2016“. прочети повече.. »

September 14, 2016

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС по случай празника на град Силистра от Филиз Хюсменова, евродепутат

Скъпи силистренци,

 

Живеем във време на сложни геополитически промени. Изпитваме предизвикателствата,  пред които е изправен Европейският съюз. Неспокойна и динамична е ситуацията в страната ни. И заедно с всичко това,  се справяме с трудностите на битието ни.

 

Затова празници като днешния, би трябвало да ни помагат да се отърсим от  проблемите и да се посветим на радостта и оптимизма. Нека празникът на град Силистра е повод за равносметки за свършеното в града и за него, но нека е повод и за приятни срещи между приятели и близки, за веселие и обнадежден взор в бъдещето!

 

Честит празник, скъпи съграждани!

Пожелавам от сърце красивият ни крайдунавски град да пребъде, а хората в него да са здрави и жизнени, успешни и щастливи!

Страница 1 от 4912345102030...Последна »