July 19, 2012

Филиз Хюсменова за атентата в Бургас: Всички трябва да осъдим този акт

“Всички трябва да осъдим този акт. Всички трябва да сме обединени – като граждани, като инситуции, като политици, и да не допуснем това да се случи отново”. Това заяви евродепутатът филиз Хюсменова в предаването „В епицентъра“ на електронното издание LiveNews по повод терористичния атентат на летището в Сарафово, при който загинаха седем души.

Тя припомни, че ДПС е излязло с декларация, осъждаща атентата. Филиз Хюсменова допълни, че все още е много рано да се дават оценки, но заяви, че управляващите очевидно не са имали готовност и в такава ситуация президентът задължително е трябвало да свика Консултативния съвет за национална сигурност.

В предаването бе коментирана и темата за мониторинговия доклад на Европейската комисия. Филиз Хюсменова припомни, че и в предходните години е имало критики от ЕК по отношение на реформата в съдебната система.

“При доклада от 2010 година ГЕРБ получи кредит на доверие от Европа, но то не е оправдано. Докладът казва, че мониторингът ще продължи за неопределено време. Езикът на Брюксел обикновено е дипломатичен, но в този случай е безпощаден”, поясни зам.-председателят на ДПС.

Управляващите приемат много положително факта, че следващият доклад ще бъде в края на 2013 г., без да си дават сметка, че ЕК дава такъв срок, защото изчаква смяната на правителството, допълни Хюсменова.

Категории: Начало