October 9, 2012

Филиз Хюсменова стартира кампания „Равни права за равен шанс” – центърът на евродепутата във Велико Търново дава безплатни правни съвети

Европейският информационен център на евродепутат Филиз Хюсменова във Велико Търново стартира кампания за популяризиране и защита на човешките права. Тя се организира в старопрестолния град и в област Габрово. Кампанията започва на 10 октомври в 15:00 ч. в квартал Света гора. Първият й етап през настоящата година ще завърши на Международния ден на правата на човека през декември.


Кампанията протича под името „Равни права за равен шанс” и цели да дава правна информация и съвети на граждани, които имат нужда от такива. Тя ще популяризара Всеобщата декларация по правата на човека, приета преди 58 години на 10 декември от Общото събрание на ООН. 

В кампанията на Европейския информационен център на евродепутата ще се включат бивши и настоящи студенти по право от търновския университет, членове на Академичното дружество на Младежко ДПС – Велико Търново. Следващите правни консултации ще се проведат в общините Свищов и Стражица, и в Габрово.