November 26, 2012

Филиз Хюсменова и Инер Уил – Варна обявяват конкурс за есе

Конкурс за есе за учениците от училищата в гр. Варна обявяват Европейският информационен център на евродепутата Филиз Хюсменова в гр. Варна и организацията Инер Уил. Той се провежда под патронажа на Филиз Хюсменова, и с подкрепата Алианса на либералите и демократите за Европа в Европарламента.


Темата на есето е „Да бъдеш евродепутат – лична и социална отговорност”. То може да бъде написано на английки, немски или френски език. Авторите на трите най-добри есета ще бъдат гости на евродепутат Хюсменова в Европарламента в Брюксел.

Оценителите ще бъдат експерти от Варна, София и Брюксел. Резултатите ще бъдат обявени на 9-ти януари 2013 г.

Хюсменова, която е възпитаничка на Варненската езикова гимназия, коментира, че за нея е чест да бъде съорганизатор на конкурса заедно с една от най-големите доброволни организации на жени в света като Инер Уил, особено когато събитията са в полза на младите хора в България.

Инер Уил има представителства в Женева, Ню Йорк и Виена. Началото на организацията е поставено в Манчестър, Великобритания през 1924 г. от клуб на съпругите на местни ротарианци. В момента тя има над 100 000 члена в повече от 100 страни. Първият Инер Уил клуб в България е създаден през 1997 г. в Пловдив, а днес са 17.