April 16, 2013

Филиз Хюсменова: Толерантността и уважението са белег на цивилизованост, но някои го забравиха, ДПС – не

След управлението на ГЕРБ се нуждаем отново от права и свободи за българските граждани – заяви заместник – председателят на ДПС Филиз Хюсменова при откриване на предизборната кампания на партията в Кърджали.  Няма да отстъпим от нашите приниципи и отново с мощен глас искаме равенство пред закона, свобода за инициативните и можещите, защита за страдащите и беззащитните – каза още Хюсменова пред Националния младежки събор.

Пред младежи, кандидат – депутати от листата на ДПС, членове и симпатизанти на партията, тя припомни, че преди осем години на 13 април Европейският парламент подкрепи България за влизането й в Европейския съюз. Така, според евродепутата, пред страната ни се е отворил хоризонт да се присъедини към демократичните и развитите  държави, основани на свободата и правата на човека. Тя прояви надежда, че същата дата ще даде нов подтик и нова възможност на България да потвърди, че изповядва същите ценности. Толерантността и уважението са белег на цивилизованост, но някой го забравиха, ДПС  – не, допълни Хюсменова. Тя декларира, че Движението за права и свободи остава вярно на идеите си и непримиримо към демонстрацията на омраза, към неспазването на правилата, към потъпкването на достойнството на хората.  На тези избори ще го докажем – беше категорична тя.

Когато младите са прегърнали идеите, тяхната сила и умения ги правят да изглеждат още по-привлекателни и актуални, не само за ДПС, а за всички здравомислещи хора – завърши евродепутата.

Категории: Начало, Новини