April 22, 2013

Филиз Хюсменова провежда информационна кампания за Деня на Земята

До 16 % от парите си изхвърляте в кофата за боклук, защото средно толкова заплащате за опаковка на продукта – гласи надпис върху информационни флаери, изработени от Европейския информационен център на евродепутат Филиз Хюсменова и студенти, членове на Академично дружество на Младежко ДПС – Велико Търново. Друго послание напомня, че една рециклирана пластмасова бутилка би захранила с ток 60- ватова крушка за 3 часа. 

Флаерите със форма на лист от дърво са изработени от рециклирана хартия. Те са част от информационна кампания на Хюсменова, организирана във Велико Търново по повод на Международния ден на Земята – 22 април. Акцията се провежда във всички големи квартали на Старата столица, където се раздават над 1000 флаера с различни послания, приканващи към опазване на околната среда. Това съобщи координаторът на евродепутата за Велико Търново и Габрово – Синан Пехливанов. „Най-трудната част от организирането на кампанията бе намирането на рециклирана хартия за изработването на информационните материали. Това е ясен показател, че използването на рециклирани материали в ежедневието ни е непопулярно!”, каза още Пехливанов.

Офисът на Хюсменова във Велико Търново отбелязва Деня на Земята за втора поредна година, като през 2012 г. организира информационен ден за учениците от ОУ „Неофит Рилски” в гр. Килифарево, съпроводен със засаждане на дръвчета в двора на училището. Евродепутатът и заместник – председател на ДПС припомни, че центърът във Велико Търново активно се включи и в кампанията й „Нова светлина, нов живот” за популяризиране на енергоспестяващи крушки и че либералите и демократите от Европейския парламент /АЛДЕ/ имат специална кампания за борба с климатичните промени.

Категории: Начало, Новини