February 20, 2014

Филиз Хюсменова: Европейският фонд за регионално развитие подкрепя градските и селските райони за борба с бедността

Европейският фонд за регионално развитие /ЕФРР/ подкрепя градските и селските райони за борба с бедността. Със средства от него ще могат да се ремонтират жилища, ако те са част от интегрирани планове за борба с бедността и са придружени с мерки в областта на образованието, здравеопазването и трудовата заетост. Това съобщи Филиз Хюсменова пред гостите си в Европейския парламент.

Посетителите са от Движението за права и свободи, област Велико Търново и са в Брюксел по покана на евродепутата и заместник-председател на ДПС Филиз Хюсменова. Тя ги уведоми още, че Комисарят по регионалната политика Йоханес Хан е отговорил на нейн въпрос за възможностите, които ЕС предоставя за укрепване на жилища на социално слаби граждани. Според комисар Хан българските власти са информирали Комисията за намерението си да включат горепосочените възможности в разработваната от тях в момента нова оперативна програма „Региони в растеж“ по линия на ЕФРР.

В рамките на двудневната си визита, групата от България се запозна с работата на Европарламента и на българския представител в него. Те дискутираха с Хюсменова и по предстоящата изборна кампания за Европейски парламент.

 

Категории: Начало, Новини