June 22, 2016

Евродепутатите Филиз Хюсменова и Искра Михайлова в работна среща с делегация от „Съвет на жените в бизнеса в България”

Евродепутатите Филиз Хюсменова и Искра Михайлова посрещат в Брюксел делегация от жени – лидери от “Съвет на жените в бизнеса в България” (СЖББ).  Работното посещение на 22 и 23 юни 2016 г. се осъществява по покана на евродепутатите от АЛДЕ и от ЕНП. В делегацията участват 13 бизнес дами, представители на някои от най-успешните компании в България от сектора на финансовите и банковите услуги, хотелиерството и бизнес консултирането. По време на визитатa са предвидени десет  работни срещи на високо ниво с влиятелни политици и представители на неправителствения сектор на европейско ниво.

„Искаме да покажем как в България насърчаваме професионалното и кариерно развитие на жените в малкия и средния бизнес. Сигурни сме, че ще създадем нови партньорства, с които да надградим инициативите ни, даващи възможност на млади и талантливи жени – професионалисти да реализират своя потенциал в България“ – коментира Боряна Манолова, председател на СЖББ. Тя благодари на българските представители в Европейския парламент за предоставената възможност за контакти,  обмен на мнения и добри практики с европейски лидери.

Евродепутатите са осигурили срещи на делегацията с Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия по бюджет и човешки ресурси и Елжбета Биенковска, еврокомисар по въпросите на вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството и МСП. Дамите ще дискутират ролята на жените в бизнеса и с жени евродепутати от България  и със заместник-председателя на ЕП Мейрийд Макгинес, генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и евродепутатите Мартина Длабайова и Ангелика Ниблер.  Предвидени са дискусии с ръководителите на Американската търговска камара в Европейския съюз, Центъра за политически стратегии на Комисията „Юнкер” и Мрежата за равенство на половете на партия АЛДЕ.

Категории: Начало, Новини