February 24, 2017

ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА УЧАСТВА В СРЕЩА НА ДПС С АМЕРИКАНСКАТА ТЪРГОВСКА КАМАРА

На 23.02.2017 г. председателят на ДПС Мустафа Карадайъ зедно с заместник-председателят на ДПС Филиз Хюсменова, Йордан Цонев-член на ЦОБ Петър Чобанов – част от икономическия екип на ДПС и евродетутатът Илхан Кючюк представиха основните акценти в предизборната програма на Движение за права и свободи на среща с Американската търговска камара в България. От Американската търговска камара дадоха добра оценка за програмата на ДПС и подчертаха, че за да се преодолее бедността и демографската криза са нужни чуждестранни инвестиции, както предвижда ДПС в предизборната си програма.

 

На срещата председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че ключът за решенията на бедността и демографската криза е либералната политика и инвестициите и ДПС има добри експерти за решението на тези проблеми и изрази своето желание предизборната програма на ДПС да стане програмата на България.

 

В своето изказване Йордан Цонев подчерта сходствата в съвпаденията с предизборната програма на ДПС и приоритетите на Американската търговка камара, като развитието на човешкия капитал и образованието, запазването на данъчната реформа и върховенството на закона. Цонев отчете като пречка пред чуждестранните инвестиции българските администрации и забавянето на процеса.

 

Борда на директорите на Американската търговска камара и ръководството на ДПС се споразумяха да подпишат меморандум поради сходствата между предизборната програма на ДПС и бялата книга на Американската търговска камара, който ще изготви Американската търговска камара.

 

Категории: Начало, Новини