June 1, 2017

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ЗАРАДВА ДЕЦА ПО ПОВОД НА ПРАЗНИКА ИМ – 1 ЮНИ

Зам.-председателят на ДПС Филиз Хюсменова направи дарения в три детски градини по повод на Международния ден на детето – 1 юни. Повече от 300 деца бяха зарадвани с играчки и лакомства. Детските градини в селата  Зърнево, общ.Тервел, в с. Паисиево и филиалите й в Орешене, Долец и Боил в община Дулово, както и детското заведение “Веселие” в гр. Лозница получиха дидактични игри, конструктури и книжки с приказки, пъзели. Не бяха забравени и учителите, които се грижат за малчуганите.

 

С дарение от Филиз Хюсменова беше реновирана детската площадка в центъра на с. Цонево, общ. Дългопол и децата там ще се радват на цветно боядисаните детски уреди, нови люлки, пейка и пясъчник.

 

Чрез координаторите в информационните си центрове в Дулово, Разград, Добрич и Варна, зам.-председателят на ДПС изпрати за Деня на детето поздравителни адреси с пожелания.

 

Хюсменова осигури наградите за състезания и конкурси, проведени по повод на празника, в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – средищно училище за селата Семерджиево, Бъзън, Ястребово, Червена вода и Образцов чифлик, област Русе. Учениците са от различни етноси – български, турски, ромски и татарски. Те се състезаваха с чували и велосипеди, бягаха с препятствия, скачаха на въже. Бяха наградени и най-добрите в конкурса за рисунка на тема „Детство мое”.

 

Категории: Начало, Новини