October 2, 2017

ЗАМ.- ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА С ИНИЦИАТИВА ЗА ДЕНЯ НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

По идея и с подкрепата на зам.-председателя на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова, жители на село Бенковски, община Добричка, отбелязаха Международния ден на възрастните хора – 1 октомври. По този повод, Европейският информационен център на Хюсменова в град Добрич организира среща в клуба на пенсионера, в която се включиха експертът по социални дейности и общински съветник в община Тервел Марияна Пасева, координаторът на Европейския център Аксел Наз, кметът на селото Осман Осман. Присъстващите бяха запознати с проблемите, които поражда демографската криза в Европа и България, със социалноосигурителните права на възрастните хора и режимите на тяхното реализиране, с конкретните  социални услуги, от които могат да се възползват хората от третата възраст.

 

В поздравителния си адрес, Филиз Хюсменова изрази уважението си към хората от „златната възраст”, подчертавайки, че те притежават дух и борбеност, от които по-младите често черпят енергия и сила, и че с тяхната подкрепа се преодоляват по-лесно трудните житейски моменти, а мъдростта им е необходимост, от която не можем и не искаме да се лишим. Тя зарадва пенсионерите с подаръци за тях и за развлеченията им в клуба. Към нея бяха отправени многобройни въпроси и заръки.

 

Селата се обезлюдяват, единственото място, където се събират останалите възрастни хора е пенсионерския клуб, сподели кметът на селото Осман Осман. Той благодари за вниманието към жителите на Бенковски и за възможността да споделят потребностите и проблемите си.

Категории: Начало, Новини