November 14, 2017

СЕМИНАР ЗА СЕЛСКОСТОПАНСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ ОРГАНИЗИРА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА

Актуални възможности за финансиране на малкия и средния бизнес в селските райони,  възможности и предизвикателства пред развитието им,  устойчиво земеделие, преработвателен сектор в област Добрич и подкрепа за конкурентоспособни земеделски стопанства бяха темите на семинара, проведен на 12-ти ноември в гр. Добрич. Той се осъществи под патронажа на зам.-председателя на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова чрез нейния информационен център в града.

 

В семинара в Добрич се включиха над 70 заинтересовани селскостопански производители от областта. Лектор на семинара беше Ализан Яхова, сътрудник в Европейския парламент и бивш изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие”. Тя запозна присъстващите с Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.. Експертът предостави информация за стартовата помощ за развитието на малките стопанства, за която могат да кандидатстват земеделските стопани. Бяха обсъдени и актуалните възможности за финансиране на пчелари, животновъди, овощари, зеленчукопроизводители. Семинарът приключи с обсъждане на бъдещето на Общата селскостопанска политика в Европейския съюз след 2020 г. В него взеха участие народният представител от област Добрич д-р Хасан Адемов и директорът на Фонд „Земеделие” във Варна Айрие Ибрямова.

 

Поредицата от семинари за земеделски производители се провежда от 2016 г. Семинарът в Добрич е четвъртото събитие на тази тема за 2017 г., след такъв във Варна и след проведени консултации със земеделски производители в общините Провадия и Вълчи дол.

Категории: Начало, Новини