April 23, 2018

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ЦЕНТЪР НА ЕВРОДЕПУТАТА ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА В РАЗГРАД И УЧЕНИЦИ ОТ КУБРАТ ОТБЕЛЯЗАХА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА КНИГАТА

По идея на зам.-председателя на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова беше отбелязан Световния ден на книгата и авторското право – 23 април – с четене на любими книги. С цел насърчаване на интереса на децата към четенето и споделянето на книги, второкласници от СОУ „Христо Ботев” в град Кубрат се събраха в библиотеката на учебното заведение и прочетоха откъси от любимите си книжки, като демонстрираха отлични четивни умения.

 

Проявата беше организирана от Европейския информационен център на евродепутата в гр. Разград.  Специален гост на срещата беше кметът на Община Кубрат Алкин Неби, който поздрави учениците за техните постижения с пожелание да запазят интереса си към четивата и да продължат да преоткриват удоволствието от книгите.

 

Регионалният координатор на Европейския информационен център в Разград – Юмгюл Ахмедова разясни ползите от четенето и въздействието му върху личностното развитие, изразяващо се в обогатяване на знанията, повишаване на грамотността и развиване на креативното мислене.

 

Децата споделиха отношението си към любими литературни герои и  поуките, до които са достигнали от приказките. Любознателните възпитаници заедно създадоха приказка за Европейския съюз. За активното си участие учениците получиха вдъхновяващи послания, пробуждащи любовта към четенето, книжки с приказки и лакомства.

 

Категории: Начало, Новини