May 9, 2018

EВРОПЕЙСКИТЕ ИНФОРМАЦИОННИ ЦЕНТРОВЕ НА ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ОТБЕЛЯЗВАТ ДЕНЯ НА ЕВРОПА

Европейските информационни центрове на Филиз Хюсменова във Варна, Разград и Търговище отбелязват Деня на Европа чрез срещи и презентации пред ученици от основни училища. Така евродепутатът се включи в инициативата, приета с резолюция на последния конгрес на АЛДЕ в Амстердам, призоваваща либералите, либералните местни партийни организации, кметове и лидери да организират тържества за Деня на Европа с цел по-голяма мобилизация за про-европейско движение  на 9 май.

Над 200 малки и по – големи възпитаници от училищата „Св. Св. Кирил и Методий”  в гр. Девня, обл. Варна, „Отец Паисий“ – гр. Разград и ученици от с. Черковна, област Търговище, посрещнаха на 9 май координаторите от центровете на Хюсменова и младежи от МДПС, гр. Варна.

На учениците беше представена тематична мултимедийна презентация,  посветена на Европейския съюз. Координаторите от трите области разказаха на децата за възникването и развитието на Европейската общност през годините. Учениците нагледно се запознаха със символите на Европейския съюз,  с институциите в него и правата на европейските граждани.

С цел по-лесното усвояване на знанията за Съюза и за разширяване на кръгозора на децата, те бяха изненадани с образователна викторина. За участието си, всички бяха възнаградени с разнообразни подаръци – знамена, книжки за Европейския съюз, географски карти за страните членки.

Категории: Начало, Новини