May 12, 2018

EВРОДЕПУТАТЪТ ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА В СЕЛО БОЖУРОВО: ОТКРИВАНЕТО НА НОВА ГРУПА КЪМ ДЕТСКА ГРАДИНА ВЕЧЕ Е СЪБИТИЕ ЗА МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Откриването на нова група към детска градина вече е събитие за малките населени места, заяви евродепутатът и зам. – председател на  ДПС Филиз Хюсменова в с. Божурово, община Добричка. Тя уважи поканата на директора на детска градина „Слънчице“ – Димитричка Бойчева и присъства на откриването на втора група към възпитателното заведение.  

Детската градина се посещава от деца от селата Божурово и Росеново.   Нарасналият брой на подадени заявления за посещение на детската градина е наложило откриването на нова група. Трикольорната лента беше отрязана от евродепутата Филиз Хюсменова и кмета на община Добричка инж. Тошко Петков. Тържеството се превърна в малък празник за децата и за техните родители.

Филиз Хюсменова благодари за поканата и топлото посрещане и изрази надежда за още подобни поводи. Евродепутатът подпомогна закупуването на шкафчета за новооткритата група, за да стане тя още по привлекателно и уютно място.

„Всяка стъпка към развитието на нашите села и за доброто на техните  жители е събитие, което заслужава да бъде отбелязано подобаващо. Във времена, когато се закриват детски градини в малките населени места, откриването на нова група е празник. Вярвам, че тук децата ще имат всички необходими условия да проявят способностите и развият талантите си, и да преминат успешно към училищното образование“, каза Хюсменова при откриването.

На празника присъстваха още д-р Хасан Адемов – народен представител от област Добрич, Донко Марев – председател на Общинския съвет, Илдъз Юнус  и Дико Иванов – заместник кметове на община Добричка, д-р Ердинч Хаджиев – областен председател на ДПС – Добрич, кметове на населени места, общински съветници, служители на общинска администрация.

Категории: Начало, Новини