May 16, 2018

EВРОДЕПУТАТЪТ ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ПОСРЕЩНА В БРЮКСЕЛ ЖЕНИ, АКТИВИСТИ НА ДПС ОТ ОБЛАСТ ЛОВЕЧ

Филиз Хюсменова, евродепутат и зам.-председател на ДПС, посрещна в Европейския парламент 24 жени, активисти на ДПС от област Ловеч. Дамите са от общините Априлци, Троян, Ловеч, Летница, Ябланица, Луковит, Угърчин и Тетевен.

 

Групата гостува в Брюксел от 14-ти до 16-ти май. Гостите се запознаха с принципите на работата на най-голямата европейска институция – Европейския парламент и с работа на евродепутатите. От специална презентация те научиха за комисиите в Европарламента, включително и за тези, в който работи евродепутатът Филиз Хюсменова – Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, Комисия по вътрешния пазар и защита на потребителите, и Комисия по равенството на половете.

 

Беше представена основна информация за политическите групи, в които членуват евродепутатите, както и за актуалните събития на групата Алианс на либералите и демократите за Европа, към която принадлежи делегацията на ДПС в Европарламента. Като ръководител на делегацията на ДПС в Европарламента, Хюсменова описа успехите на ДПС на европейската сцена, както в Европейския парламент, така и в партия АЛДЕ.

Категории: Начало, Новини