June 4, 2018

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР НА ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ВЪВ ВАРНА ПОСРЕЩНА ДАРИТЕЛИ ОТ ОБЩИНА КАРТАЛ, ИСТАНБУЛ

В международния ден на детето – 1 юни, Европейският информационен център на Филиз Хюсменова във Варна посрещна дарители от Община Картал, Истанбул. Васвие Йълмаз, Хидает Кутлу Кахраман – изселници от България в Република Турция и други дами, техни съмишленици, зарадваха възпитаниците на детска градина ”Надежда Крупская“ в с. Генерал Киселово, община Вълчи дол. Те направиха  дарение от 25 броя олекотени завивки, играчки, книжки за оцветяване и други дидактични материали. Детската градина се посещава от деца от селата Бояна, Оборище, Страхил, Звънец и Генерал Киселово.

 

В Дома за лица с умствена изостаналост в с. Оборище, гостите дариха две инвалидни колички за хората със специални нужди. Те бяха придружени и от зам.-кмета на община Вълчи Дол Димитър Тодоров.

 

Европейският център на Хюсменова, който от години поддържа топли връзки с български изселници в община Картал, съдейства за осъществяването на благородната инициатива. Уман Дубаз, координатор на центъра, организира посрещането им и предаде благодарността на родителите и на евродепутата и зам. – председател на ДПС Филиз Хюсменова.

Категории: Начало, Новини