July 2, 2018

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ДАРИ САМОДЕЙЦИ НА ФОЛКЛОРНИЯ СЪБОР „ПЕСНИ И ТАНЦИ ОТ СЛЪНЧЕВА ДОБРУДЖА“ – ДЕБРЕНЕ 2018

Специална награда за добро представяне получиха самодейците от Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1900“ с. Фелдфебел Дянково, общ. Добричка. Тя беше дарена от името на зам.- председателя на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова на юбилейния 50-ти фолклорен събор Дебрене – „Песни и танци от слънчева Добруджа“, и празник на община Добричка, провел се на 30 юни. Наградата беше връчена от Аксел Наз – координатор на Европейския информационен център на Хюсменова в Добрич.

 

Кметът на община Добричка, участници и гости на събора бяха поздравени от Хюсменова по случай празника на общината с поздравителен адрес. На събора, който е включен и в Националния културен календар на България, участваха над 2700 самодейци от цялата страна.

 

Ръководителката на състава Нуршен Нури прие подаръка и благодари на евродепутата за подкрепата, и увери, че сумата ще бъде използвана за пътуване към друг фолклорен събор, където ще имат възможност отново да представят своя репертоар от песни и традиции.

Категории: Начало, Новини