July 9, 2018

ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА КЪМ ОСНОВАТЕЛИТЕ НА ДПС ОТ ОБЛАСТ СИЛИСТРА: ВИЕ ЗАПАЛИХТЕ ОГЪНЯ, НИЕ ЩЕ ГО ПОДДЪРЖАМЕ! ПРОДЪЛЖАВАМЕ ЗАЕДНО!

Вие запалихте огъня, ние ще го поддържаме! Продължаваме заедно! – това беше основното послание на зам. – председателя на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова към учредителите на ДПС в област Силистра. То беше предадено чрез Европейския информационен център на Хюсменова в гр. Дулово при посещението им в съседна Румъния. Зам.-председателят на ДПС осигури на възрастните хора възможност да посетят на 7-ми юли европейската столица Букурещ.

 

По време на пътуването те си спомниха: „От всяко населено място се събирахме по няколко човека – най – смелите! Искахме да извоюваме своите човешки права без оръжие и революция. Страх ни беше не от държавния апарат тогава, а от това някой да не предаде идеята, другарите, единството ни!“. Преките участници в гладните стачки през 1990 г. споделиха още: „През годините се убедихме  в правотата на думите на великия поет Назъм Хикмет – Ben yanmasam, Sen yanmasan, Biz yanmasak, Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa..? - Ако аз не изгоря, ако ти не изгориш, ако ние не изгорим, как тъмнината ще стане светлина…?”

 

Координаторът в Европейския информационен център на Хюсменова – Нигяр Музаферова съпроводи групата. Тя организира за основоположниците на ДПС от област Силистра посещение на внушителната сграда на Парламента на Румъния, разходка в Музея на селото и панорамна обиколка на Букурещ. Хората, положили основите на ДПС в региона изразиха своята огромна благодарност за вниманието и признанието, което им беше оказано.

Категории: Начало, Новини