November 16, 2018

ЕВРОДЕПУТATЪТ И ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ОБЯВИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА „ТВОЕТО ПОСЛАНИЕ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ”

Евродепутатът и зам.–председателят на ДПС Филиз Хюсменова обяви приключването на националния конкурс на тема „ТВОЕТО ПОСЛАНИЕ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ”. Конкурсът беше обявен по повод  Деня на толерантността – 16 ноември и се проведе под нейния патронаж.

 

Победителите в конкурса са обявени в профилите на Европейските информационни центрове на евродепутата, които съдействаха за провеждането на конкурса.  В категорията „Толерантност в политиката“ наградата от 100 лв. отива при Галя Николаева от гр. Попово, в категорията „Етническа толерантност“ при Сечил Фадли от гр. Разград, а в категорията „Нулева толерантност към насилието“при Адем Азисов от  гр.София.

 

Общо 106 участника изпратиха послания за толерантост. Всички отличени участници получават грамоти. Най – малкият участник е на 13 години, най-възрастният – на 50. Ученичката стана и победител в  категорията  „Етническа толерантност“ с посланието „Живеем в един свят, дишаме един въздух, гледаме едно и също небе! Различни сме, но всъщност сме равни – нека да бъдем толерантни!”.

 

„Интересът към конкурса е доказателство, че темата е актуална. Обществото ни  има нужда от преодоляване на езика на омразата във всички области, от повече толерантност към различните”.- коментира Филиз  Хюсменова.

Категории: Начало, Новини