November 20, 2018

ИНИЦИАТИВА НА ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА В ОБЩИНА ЗАВЕТ ЗА БОРБА С НАСИЛИЕТО НАД ДЕЦА

Световният ден за борба с насилието над деца – 19 ноември – бе отбелязан в заветското село Брестовене, по инициатива на евродепутата и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова. Родителите на децата, посещаващи ЦДГ „Червената шапчица“,  коментираха темата за насилието над малките, която се очертава като един от основните проблеми, с който се сблъскват децата в страната ни.

Заедно с Юмгюл Ахмедова – регионален координатор в Европейския информационен център на Филиз Хюсменова в Разград – те обсъдиха причините за проява на агресия, последствията от системната фрустрация и подходите за предотвратяване на асоциално поведение у децата.

С празнично тържество, съчетано от песни, танци и послания по повод Деня за борба с насилието над деца, присъстващите се обединиха около призива за нулева толерантност към насилието над деца. Малките възпитаници получиха подаръци – забавно-образователни книжки, театрални шапки и касетофони за всяка от четирите групи в учебното заведение.

Специални гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Завет Денис Татар, Четин Емин – старши експерт в отдел „Образование” в Община Завет и кметът на село Брестовене Фикрет Емин.

Категории: Начало, Новини