November 26, 2018

ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ОРГАНИЗИРА В ШУМЕН СЕМИНАР ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ЖЕНСКОТО ЗДРАВЕ

Зам.-председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова организира в гр. Шумен семинар за повишаване информираността на жените за превенция на тяхното здраве. Над 60 жени от областта откликнаха на поканата и се събраха в Шумен, за да бъдат информирани за рака на маточната шийка, методите за превенция и ранна диагностика на заболяването.

 

Загрижеността на Хюсменова за опазване на здравето на българските жени и подкрепата й към дамите от ДПС предаде координаторът на Европейския информационен център във Варна  - Уман Дубаз.

 

Лектор на семинара беше онкогинекологът проф. д-р Стефан Иванов. Той представи презентация за заболяването, неговото разпространение, рисковите факторите, симптомите и лечението. Неговото послание към жените беше, че много хора ги обичат и разчитат на тях, и че това ги задължава да обръщат внимание на здравето си. Превантивната медицина е грижа за здравето на здравите, обобщи лекарят.

 

Участничките в семинара проявиха интерес към темата и зададоха множество въпроси, на които професор Иванов отговори с удоволствие. Гости на семинара бяха д-р Нигяр Джафер – зам. председател на НС и депутат от Шумен, Айсел Руфат – областен председател на ДПС – Шумен и зам. кмет на община Нови пазар по европейски проекти и строителство, Нехрибан Ахмедова – кмет на община Венец, Мелин Осман – общински председател на Младежко ДПС – гр. Шумен.

 

Категории: Начало, Новини