January 31, 2019

СРЕЩА В СТРАЖЕЦ, ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА НА ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА „ЕВРОПЕЙСКА СИГУРНОСТ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА”

Информационно – разяснителна среща организира в разградското село Стражец зам.-председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова. Събитието е част от кампанията й за правата и безопасността на възрастните и самотно живеещи хора в малките населени места, която се провежда под мотото „Европейска сигурност за възрастните хора”.

 

Координаторът на Европейския информационен център на Хюсменова в Разград Юмгюл Ахмедова обсъди с присъстващите темите за сигурността в малките населени места и противопоставянето на измамниците. Особено внимание беше обърнато на най-разпространените методи на телефонна измама и на действащи схеми за документни престъпления, както и на съвети как да се реагира в такива случаи. Хората от третата възраст са сред потенциалните жертви, а тяхната информираност е влияещ фактор за предпазване. Те бяха запознати и със промените в пенсионните, социалните плащания и здравното осигуряване.

 

Нови столове и информационни материали бяха осигурени от Филиз Хюсменова в знак на уважение към възрастта и мъдростта на хората, които са опора и коректив на обществото. Кметът от ДПС Нуридин Мехмед изказа благодарността на местните жители за вниманието и подаръците. В срещата се включи и адвокат Нюсрет Салим, Местен председател на ДПС – Разград.

 

Категории: Начало, Новини