February 5, 2019

Евродепутатът Филиз Хюсменова: В Европа нараства популизма и национализма

Европа днес е различна, светът се променя, респективно и живота в Европа се променя. Ако трябва с няколко думи да характеризирам Европа в момента бих казала, че имаме срив на мултикултурността, имаме криза на толерантността, имаме нарастване на популизма и национализма. В началото беше евроскептицизмът, който се настани удобно в ЕС по време на финансовата и икономическата криза, в последствие отстъпи, сега обаче гледайки тези картини от феномена „жълти жилетки”, виждаме че отново евроскептицизмът е наличен. Тук обаче вече говорим за бедност, говорим за отхвърлените, говорим за изоставените хора, които имат два изхода – или да се чувстват обезверени и обезсърчени и да се оттеглят в апатия или да се активизират. Този феномен показа, че бедните хора, отхвърлените могат да се активизират. Дори това гражданско движение, тази гражданска инициатива вече се превърна и в политически проект. това каза  евродепутатът и зам.-председател на ДПС  Филиз Хюсменова в специалното издание на предаването “120 минути”,което се излъчи  от Брюксел.

 

На въпрос на предстоящите евроизбори Филиз Хюсменова подчерта, че е важно хората да бъдат информирани, да бъдат активни, да гласуват не за красноречие, не за послания, а да гласуват за политики. Защото ЕС е ценност. Ценност, която трябва да защитаваме и която заедно трябва да развиваме.

 

Евродепутатът Филиз Хюсменова  отбеляза,че процесът на изготвяне на листите в ДПС предстои, но за мен по-важното е партията да се подготви добре за тези избори, заключи Хюсменова.

Категории: Начало, Новини