February 7, 2019

ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА ПРОВЕЖДА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

Трета поредна година, зам.-председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова провежда информационна кампания по повод Международния ден за безопасен интернет – 7 февруари. Координаторите в Европейските й информационни центрове във  Варна,  Добрич и Дулово се срещнаха с ученици и обогатиха знанията им за опасностите в интернет пространството.

 

На по-малки и по-големи ученици от ОУ “Христо Ботев” – с. Стожер, общ. Добричка, Професионална гимназия по облекло, обслужване и транспорт  гр. Дулово, ОУ “Христо Ботев” – с. Цонево, общ. Дългопол,  беше  представена тематична презентация, която ги учи как да играят и да се учат, как да контактуват във виртуалното пространство без да бъдат застрашени. Припомнено им беше значението на позитивното и отговорно поведение онлай. Децата се запознаха с евентуалните вреди от излагане на неподходящо съдържание в сайтове и опасността от предоставяне на информация за себе си. Те обсъдиха какво представлява кибертормозът, към кого и откъде могат да потърсят помощ при рискови ситуации.

 

По време на срещите, проведени с интерес от страна на учениците, те споделиха за ситуации, в които са попадали. Всички получиха образователни книжки за Европейския съюз.

Категории: Начало, Новини